Vervoer

EIGEN VERVOER

Tijdens het festival is de binnenstad afgesloten. Kom daarom zo veel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of lopend.

De volgende locaties hebben speciale hekken om fietsen aan vast te zetten:

 • Busstation: Parkeerterrein Stadsbrink
 • Nudestraat (vlakbij het Emmapark)
 • Foulkes Festival: Westbergweg

 

LEXKESVEER PONTJE

De laatste afvaart van het pontje Lexkesveer naar Zetten gaat om 02.00 uur.

 

TAXI’S

Er zijn twee taxi opstapplaatsen:

 • Lawickse Allee op het parkeerterrein naast het voormalige van der Kolk pand
 • Walstraat ter hoogte van de Costerweg

 

BUSSEN

De bussen rijden volgens de zaterdag dienstregeling. Kijk voor de vertrektijden op 9292.nl. Heb je een OV-chipkaart? Die is op 5 mei gewoon geldig. Maar, er is ook een speciaal Bevrijdingsdagretour voor de prijs van €5!

De Bevrijdingsdagretour is geldig op één van de volgende trajecten:

 • Station Arnhem – Wageningen busstation v.v.
 • Station Ede – Wageningen – Wageningen busstation v.v.
 • Station Tiel – Wageningen busstation v.v.
 • Station Kesteren – Wageningen busstation v.v.
 • Stations Veenendaal De Klomp/Veenendaal Centrum – Wageningen busstation
 • Station Rhenen – Wageningen busstation

Het Bevrijdingsdagretour is vanaf 15 april te koop als e-ticket op ervaarhetov.nl. Betalen doe je met IDeal, dus het kaartje kun je nog vlak voor vertrek aanschaffen.

Op de stations Arnhem Centraal en Ede-Wageningen zijn er op 5 mei ook nog de Bevrijdingsdagretour op het busstation verkrijgbaar. Op station Arnhem is de prijs van een retourtje €6. Op station Ede-Wageningen is dit €5.

LAATSTE BUSSEN

Om 0.45 uur vertrekken er bussen naar Arnhem, Ede-Wageningen, Kesteren, Rhenen, Tiel en Veenendaal.  Je kunt dus het hele festival blijven!

 

TREINEN

Plan van te voren je heen- en terugreis met de NS Reisplanner en onderweg met de Reisplanner Xtra App.
Ook op 5 mei wordt er op diverse trajecten in het land door ProRail gewerkt aan het spoor. Dit kan betekenen dat je te maken krijgt met omreizen, een vervangende bus of voor de laatste trein eerder terug moet reizen.

TERUG NAAR HUIS?

Vertrek op tijd van het evenemententerrein om je laatste trein of aansluiting te halen. Niet alle bestemmingen zijn tot aan het einde van de avond nog per trein bereikbaar. Gok niet op de laatste trein, deze kan erg druk zijn. Je kunt beter een trein eerder nemen. Houd rekening met de reistijd van de pendelbus van zo’n 25 minuten.
Op sommige trajecten rijden grotere treinen om iedereen veilig thuis te brengen, maar er rijden geen extra treinen.

GELDIG TREINKAARTJE

In de treinen en op de stations kan het drukker zijn dan normaal. Ook bij de kaartautomaten. Zorg vast voor voldoende saldo op je OV-chipkaart, ook voor de terugreis. Dat scheelt je tijd.

Nog geen OV-chipkaart? Koop dan online een e-ticket. Want met een e-ticket sta je nooit in de rij.

 

VALLEILIJNTREIN

Woon je in Amersfoort, Hoevelaken, Barneveld of Lunteren? Kom dan met de Valleilijntrein naar Ede-Wageningen en stap daar over op de bus naar Wageningen. Vanwege werkzaamheden rijdt de Valleilijntrein dan eenmaal per uur. Plan je reis met de Valleilijntrein op 9292.nl.

Natuurlijk is ook daar de OV-chipkaart geldig. Maar, er is ook dit jaar een speciaal 5 mei Valleilijn retour; voor €11 reis je vanaf elk Valleilijn-station (Amersfoort, Hoevelaken, Barneveld Noord, Barneveld Centrum, Barneveld Zuid, Lunteren, Ede-Centrum) met de trein naar Ede-Wageningen en vandaar met de bus naar Wageningen. En natuurlijk ook weer terug! Het retour is geldig in de Valleilijn trein en in de bussen Ede-Wageningen – Wageningen v.v. De treinen uit Ede-Wageningen naar Amersfoort vertrekken dan ieder uur om 6 minuten over het hele uur, de laatste om 2.06 uur.

Ook het 5 mei Valleilijn retour is vanaf 15 april te koop als e-ticket op ervaarhetov.nl. Betalen doe je met IDeal dus je kunt nog vlak voor vertrek het speciale kaartje kopen! Er zit een barcode op het kaartje, daarmee kun je de toegangspoortjes op station Amersfoort openen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief