Ambassadeur van de Vrijheid

Ambassadeur van de Vrijheid: Ronnie Flex

Ronnie Flex & Deuxperience zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeur van de Vrijheid 2018. Op 5 mei treedt hij op – dankzij de inzet van helikopters van Defensie – tijdens Bevrijdingsfestival Gelderland en andere bevrijdingsfestivals die door hele het land worden georganiseerd. Ronnie Flex & Deuxperience vragen rond zijn optreden aandacht voor de thema’s vrijheid en onvrijheid.

Ronnie Flex (Ronell Langston Plasschaert) is een Nederlandse rapper en producer. In 2012 won Ronnie een State Award voor Rookie of the Year en stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Hij is bekend geworden met zijn hit ‘Zusje’. Later volgden er meer de hits, zoals ‘Drank & Drugs’ en ‘Blijf bij mij’. Op 5 mei staat Ronnie Flex op de podia van de bevrijdingsfestivals in Gelderland, Flevoland, Groningen, Drenthe en Friesland.

“Vrijheid is niet vanzelfsprekend, dit moeten we koesteren en doorgeven aan alle generaties”

Tijdens zijn concert vindt Ronnie het belangrijk om de jongere generatie bewust te maken van het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. ‘‘ik denk dat we blij moeten zijn met de vrijheid die we hebben, deze vrijheid moeten we omarmen’’ aldus de Ambassadeur van de Vrijheid. Ronnie wil tijdens zijn optreden jongeren aanzetten om de vrijheid die we hebben door te geven.

Bevrijdingsfestivals

Met optredens in veertien steden vormen de Bevrijdingsfestivals samen het grootste ééndaagse gratis culturele evenement in Nederland. Ruim een miljoen mensen bezochten afgelopen jaar de Bevrijdingsfestivals. Het ministerie van Defensie, partner van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, zorgt voor het vervoer van de ambassadeurs met helikopters waardoor de artiesten in het hele land kunnen optreden. Het vfonds is de nationale hoofdsponsor van de Bevrijdingsfestivals.

Waar treden de Ambassadeurs van de Vrijheid op 5 mei op?

  • Ronnie Flex & Deuxperience: Bevrijdingsfestival Gelderland, Flevoland, Groningen, Drenthe en Friesland.
  • Fedde Le Grand: Bevrijdingsfestival Den Haag, Zeeland, Overijssel, Zuid-Holland en Utrecht.
  • MY BABY: Bevrijdingsfestivals in Amsterdam, Haarlem, Limburg en Brabant.