Op dit moment zijn we druk bezig met het vernieuwen van de website. Op 8 april gaat de website live. Mocht u tussentijds vragen hebben, kunt u mailen naar: 4en5mei@wageningen.nl.

Song for Freedom

Wie wordt de 1e Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid?

Schrijf je in en win een tour langs Gelderse festivals op 5 mei!

Iedereen kent ze wel: de Nederlandse topartiesten die per helikopter langs de veertien Bevrijdingsfestivals gaan. Vanwege het bijzondere feit dat we dit jaar 75 jaar vrijheid vieren, komt er dit jaar ook een Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid. Deze artiest krijgt de kans aankomende 5 mei zijn of haar muzikale boodschap te laten horen op verschillende festivals, met als hoogtepunt het officiële Bevrijdingsfestival in Wageningen met meer dan 100.000 bezoekers.

Gelderse artiesten/bands kunnen zich vanaf nu online inschrijven. Uit de inzendingen worden vier finalisten gekozen die op donderdag 5 maart 2020 live zullen strijden om de titel in theater Junushoff in Wageningen. Tijdens deze finale speelt iedere artiest een korte set voor de vakjury en het aanwezige publiek met daarin ook een speciale Song for Freedom.

5 mei: op tour door Gelderland

5 mei: op tour door Gelderland

De winnaar mag zichzelf de eerste Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid noemen en krijgt daarmee een optreden op het Sena Performers Stage van Bevrijdingsfestival Gelderland in Wageningen en een tour langs andere festivals in Gelderland die dag. De artiest krijgt hiervoor, indien nodig, een eigen tourbusje ter beschikking, een professioneel videoverslag en een gagevergoeding. 

aanmelden

aanmelden

Deelnemers moeten ten minste een half uur aan eigen werk kunnen spelen en zich sterk willen maken voor vrijheid. Bij de aanmelding wordt gevraagd naar een (live)video plus een motivatie, op basis daarvan worden de vier finalisten gekozen.

Aanmelden kon tot en met 26 januari 2020, de finalisten worden begin februari bekend gemaakt. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Popcultuur Wageningen via sena.wageningen@gmail.com

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Prins Bernhard Cultuurfonds

Prins Bernhard Cultuurfonds

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds. Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van muziek. Daarbij komen alle muziekgenres aan bod, zoals wereldmuziek, jazz, pop, opera, klassieke- en eigentijdse muziek. Speciale aandacht is er voor onder meer de kamermuziek, bijzonder amateurprojecten, muziekeducatie en talentontwikkelingstrajecten.

Popcultuur Wageningen

Popcultuur Wageningen

Poppunt Gelderland

Poppunt Gelderland

Wageningen45

Wageningen45

Schrijf je in voor de nieuwsbrief