Plein van de Vrijheid

Plein van de vrijheid

Plein van de vrijheid

Locatie: Hoek Walstraat met Nudestraat

Tijdens het Bevrijdingsfestival krijgen maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk zich te profileren aan de duizenden bezoekers van Bevrijdingsfestival Gelderland. Deze organisaties presenteren zich op een creatieve manier een door middels van activiteit op basis van het thema op het Plein van de Vrijheid. Bezoekers komen op een laagdrempelige manier in aanraking met vraagstukken over bijvoorbeeld mensenrechten, vrijheid van meningsuiting, privacy en democratie en worden gestimuleerd deel te nemen aan de activiteiten.

Rode Kruis

Rode Kruis

Het Rode Kruis vraagt op Bevrijdingsdag aandacht voor ongedocumenteerden met de ‘Break the Silence Disco’. Tijdens de stille disco delen jongeren zonder verblijfsvergunning hun levensverhaal en favoriete muziek met bezoekers. De hulporganisatie wil hiermee laten zien dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is en festivalbezoekers op een luchtige manier in contact brengen met een zwaar onderwerp.

Kijk op rodekruis.nl

Veteraneninstituut

Veteraneninstituut

Kom op één van de veertien Bevrijdingsfestivals speeddaten met een veteraan! Veteranen hebben namelijk bijzondere verhalen te vertellen. We geven je de kans om de veteranen alles te vragen wat je wil weten! Geen vraag is te gek; onze veteranen delen graag hun verhaal met jou. Vraag ze alles over hun werk en ervaring. Hoe is het bijvoorbeeld om te werken in een oorlogsgebied? Wat betekent vrede voor jou? Wat is vrijheid en hoe geef je vrijheid door? Bezoek de stand van het Veteraneninstituut en beleef een spannende date!

Kijk op Veteraneninstituut.nl

Amnesty International

Amnesty International

Waar onrecht heerst en mensen worden onderdrukt, komt Amnesty International in actie. Amnesty maakt schendingen van mensenrechten zichtbaar en zetten daders onder druk. Dat werkt! Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, en daders worden berecht. Zo werkt Amnesty aan een rechtvaardige wereld waarin iedere gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven.

Kijk op Amnesty.nl

Prodemos

Prodemos

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa.

Kijk op prodemos.nl

8MLN

8MLN

 

World's Best News

World's Best News

Tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei dagen World’s Best News en PAX bezoekers met een korte quiz uit om hun wereldbeeld naast de echte cijfers te leggen. Want zijn er wereldwijd de afgelopen tijd meer of minder mensen op de vlucht dan hiervoor? Hoeveel kernbommen zijn er eigenlijk? En hoe zit het met gelijke rechten?

Kijk op worldsbestnews.nl of PAXvoorvrede.nl

SHOUT

SHOUT

SHOUT zet zich in voor de acceptatie en emancipatie van de LHBTQ+-gemeenschap in de regio. Op 5 mei hebben zij een kleurplaat voor kinderen (en volwassenen) en twee spellen over LHBTI+-emancipatie sinds de Tweede Wereldoorlog en de dromen voor gelijkheid voor de toekomst.

Kijk op Shoutwageningen.nl

Responsible Young Drivers

Responsible Young Drivers

De virtual reality wereld van de 3D Tripping campagne wordt gebruikt als trigger en aanleiding tot een goed Peer-to-peer gesprek. Het gesprek heeft als doel om jongeren te overtuigen van de risico’s die middelengebruik achter het stuur met zich mee brengen.

Kijk op ryd.nl/3d-tripping

KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding

Cordaid

Refreshment Corner Cordaid

World Press Photo

World Press Photo

 

European Village

European Village

Op 23 mei 2019 zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement. Tijdens de veertien Bevrijdingsfestivals kom je in the European Vilage alles te weten over de geschiedenis van de Europese Unie, nut en noodzaak van Europese samenwerking, de betekenis van Europa voor jouw regio, de verschillende politieke partijen waarop je kunt stemmen en muziek uit de verschillende lidstaten.

Kijk op ikstemdezekeer.eu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief