Op dit moment zijn we druk bezig met het vernieuwen van de website. Op 8 april gaat de website live. Mocht u tussentijds vragen hebben, kunt u mailen naar: 4en5mei@wageningen.nl.

Vrienden van de Vrijheid

Vrienden van de vrijheid

Vrienden van de vrijheid

Tijdens het Bevrijdingsfestival krijgen maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk zich te profileren aan de duizenden bezoekers van Bevrijdingsfestival Gelderland. Deze organisaties presenteren zich op een creatieve manier een door middels van activiteit op basis van het thema voor de Vrienden van de Vrijheid. Bezoekers komen op een laagdrempelige manier in aanraking met vraagstukken over bijvoorbeeld mensenrechten, vrijheid van meningsuiting, privacy en democratie en worden gestimuleerd deel te nemen aan de activiteiten.

De vrienden van de Vrijheid zijn te vinden door de hele binnenstad van Wageningen.

Aanmelden!

Vrienden van de Vrijheid

Rode Kruis

Rode Kruis

Het Rode Kruis vraagt op Bevrijdingsdag aandacht voor ongedocumenteerden met de ‘Break the Silence Disco’. Tijdens de stille disco delen jongeren zonder verblijfsvergunning hun levensverhaal en favoriete muziek met bezoekers. De hulporganisatie wil hiermee laten zien dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is en festivalbezoekers op een luchtige manier in contact brengen met een zwaar onderwerp.

Kijk op rodekruis.nl

Veteraneninstituut

Veteraneninstituut

Kom op één van de veertien Bevrijdingsfestivals speeddaten met een veteraan! Veteranen hebben namelijk bijzondere verhalen te vertellen. We geven je de kans om de veteranen alles te vragen wat je wil weten! Geen vraag is te gek; onze veteranen delen graag hun verhaal met jou. Vraag ze alles over hun werk en ervaring. Hoe is het bijvoorbeeld om te werken in een oorlogsgebied? Wat betekent vrede voor jou? Wat is vrijheid en hoe geef je vrijheid door? Bezoek de stand van het Veteraneninstituut en beleef een spannende date!

Kijk op Veteraneninstituut.nl

Amnesty International

Amnesty International

Waar onrecht heerst en mensen worden onderdrukt, komt Amnesty International in actie. Amnesty maakt schendingen van mensenrechten zichtbaar en zetten daders onder druk. Dat werkt! Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, en daders worden berecht. Zo werkt Amnesty aan een rechtvaardige wereld waarin iedere gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven.

Kijk op Amnesty.nl

Prodemos

Prodemos

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa.

Kijk op prodemos.nl

8MLN

8MLN

 

SHOUT

SHOUT

SHOUT zet zich in voor de acceptatie en emancipatie van de LHBTQ+-gemeenschap in de regio. Op 5 mei hebben zij een kleurplaat voor kinderen (en volwassenen) en twee spellen over LHBTI+-emancipatie sinds de Tweede Wereldoorlog en de dromen voor gelijkheid voor de toekomst.

Kijk op Shoutwageningen.nl

World Press Photo

World Press Photo

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief