Op de hoogte blijven van het corona nieuws?

Lees meer

Programma Bevrijdingsfestival Gelderland bekend

08 March 2019, 16:19

Het programma van het Bevrijdingsfestival Gelderland 2019 is bekend! Het Bevrijdingsfestival Gelderland is één van de vele activiteiten van het Bevrijdingsevenement Wageningen op 4 en 5 mei. Dit jaar wordt er stil gestaan bij het thema ‘In Vrijheid Kiezen’.

Hoofdpodium                         
Locatie: Gevangentoren

Ambassadeur van de Vrijheid: Sam Feldt is het eerste optreden op het hoofdpodium om 12.15 uur. Andere artiesten die op het Hoofdpodium optreden zijn: Ilse DeLange, Navarone, Rondé, BIZZEY, DeWolff en Famke Louise.

Sena Performers Stage
Locatie: Park aan het Plantsoen (naast hoofdpodium)

De programmering, verzorgd door Popcultuur Wageningen, wordt afgewisseld met het hoofdpodium. De artiesten dit jaar zijn: Borka Balogh (Hongarije), Figgie, Candle Bags (België), Three Little Clouds, Darlyn en C’esco e i musicanti di Brahma (Italië).

Beuningplein                                  
Locatie: Beuningplein

Barrelhouse, Sean Chambers (Verenigde Staten), Josh Smith (Verenigde Staten), Archie Lee Hooker (Verenigde Staten) en Fake Brothers geven een optreden op het Beuningplein.

Kabaal am Gemaal                        
Locatie: Straelenstoren

Op Kabaal am Gemaal, één van de oudste en hardste podia op het Bevrijdingsfestival Wageningen, treden in 2019 Tusky, The Real McKenzies (Canada), Ruff Majik (Zuid-Afrika), Aephanemer (Frankrijk), Skapiche?!, Mark of Chaos, Mouflon en Five Minute March op. 

De Markt                                   
Locatie: De Markt

Dit jaar wordt het één en al gezelligheid op de Markt met Nederlandstalige feestmuziek. Onder andere DJ Freek ft. Mavis Acquah en Dave van Well bouwen op 5 mei een feestje.

Salverdaplein                          
Locatie: Salverdaplein

Het Salverdaplein is hét podium met de grootste variatie aan wereldmuziek met optredens van de Wageningse rapper La-Tete, Son de Aqui (Mexicaans/Nederlands), Kel Assouf (België), Tabanka, Onipa (Verenigd Koninkrijk), Gato Preto (Duitsland) en Tropikal Camel (Duitsland). Ook dit jaar wordt de organisatie verzorgd door Baobab Music.

Tribute²                                     
Locatie: Torckpark

Voor liefhebbers van de beste muziek aller tijden presenteert Tribute²: Thunk (funk), Skinny Lynyrd (Lynyrd Skynyrd tribute), Ramshackle (Alanis Morissette tribute), Love Rules (Lenny Kravitz tribute), Purple Dream (Prince tribute), Ground Control (David Bowie tribute) en BackAlive (Red Hot Chili Peppers tribute). De programmering wordt verzorgd door LoburgLive.


Kinder Cultuur Park                 
Locatie: Emmapark / het Gemaal

In het Emmapark bieden wij voor iedereen een uitgebreid programma van theater, speeltoestellen en workshops. Kinderen van alle leeftijden kunnen actief meedoen. Daarnaast zijn er verschillende voorstellingen voor kinderen die óók leuk zijn voor volwassenen.
 

Naar het nieuwsoverzicht