Op de hoogte blijven van het corona nieuws?

Lees meer

Bereikbaarheid

Tijdens het festival is de binnenstad afgesloten. Kom daarom zo veel mogelijk met het openbaar vervoer, op de fiets of lopend.

Lopend
Het wordt aangeraden om te voet naar het festival te komen. Bereid je vooraf goed voor en check de festivalplattegrond.

Op de fiets
Fietsen kunnen geparkeerd worden op de (onbewaakte) fietsenstallingen bij het busstation en de Nudestraat. De exacte locatie van de fietsenstallingen zijn aangegeven op de plattegrond. Let op dat je fiets goed op slot staat!

Met de auto
Mocht het niet lukken om met het openbaar vervoer te komen, parkeer dan de auto op het terrein van Wageningen University Research aan de Droevendaalsesteeg. Auto’s kunnen op 5 mei vanaf 07.00 uur gratis parkeren. Pendelbussen vertrekken vanaf de bushaltes aan de Droevendaalsesteeg en Nijenoord Allee naar het busstation Wageningen. 

Met de bus
De bussen rijden volgens de zondag dienstregeling. Kijk voor de vertrektijden op 9292.nl. Heb je een OV-chipkaart? Die is op 5 mei gewoon geldig. Maar, er is ook een speciaal Bevrijdingsdagretour voor de prijs van € 6,00! Uitsluitend verkrijgbaar als e-ticket via ervaarhetov.nl vanaf 15 april. 

Het Bevrijdingsdagretour is geldig op één van de volgende trajecten:

•    Station Arnhem - Wageningen busstation v.v.
•    Station Ede - Wageningen - Wageningen busstation v.v.
•    Station Tiel - Wageningen busstation v.v.
•    Station Kesteren - Wageningen busstation v.v.
•    Stations Veenendaal De Klomp/Veenendaal Centrum - Wageningen busstation
•    Station Rhenen - Wageningen busstation

Op de stations Arnhem en Ede-Wageningen zijn er op 5 mei ook nog kaarten op het busstation verkrijgbaar. In Arnhem betaal je voor een retour naar Wageningen € 6,90, op Ede-Wageningen € 6,00 (uitsluitend vanaf Ede-Wageningen reizen kinderen t/m 11 jaar voor € 1,00). Vanaf de Campus parkeerplaats kost een retour € 3,00 (kinderen 4 t/m 11 jaar € 1,00).

Om 00.45 uur vertrekken er bussen naar Arnhem, Ede-Wageningen, Kesteren, Rhenen, Tiel en Veenendaal. Je kunt dus het hele festival blijven!

De bussen naar station Ede-Wageningen vertrekken vanaf 19.00 uur NIET vanaf het busstation, maar vanaf een tijdelijke opstaphalte op de Rooseveltweg (let op de informatie ter plaatse). De overige bussen  vertrekken wel vanaf het busstation. 

Met de Valleilijntrein en Valleilijnbus
Woon je in Amersfoort, Hoevelaken, Barneveld of Lunteren? Kom dan met de Valleilijntrein naar Ede-Wageningen en stap daar over op de bus naar Wageningen.

Natuurlijk is ook dan de OV-chipkaart geldig. Maar, er is dit jaar ook een speciaal 5 mei Valleilijn retour; voor €12,50 reis je vanaf elk Valleilijn station (Amersfoort, Hoevelaken, Barneveld Noord, Barneveld Centrum, Barneveld Zuid, Lunteren, Ede-Centrum) met de trein naar Ede-Wageningen en vandaar met de bus naar Wageningen. En natuurlijk ook weer terug! Het retour is geldig in de Valleilijntrein en in de bussen Ede-Wageningen - Wageningen v.v.

Denk eraan dat de laatste trein om 00.23 uur uit Ede-Wageningen vertrekt! Vertrek dus op tijd met de bus uit Wageningen!  

Het Bevrijdingsdagretour is te koop als e-ticket op ervaarhetov.nl vanaf 15 april. Betalen doe je met IDeal, dus het kaartje kun je nog vlak voor vertrek aanschaffen. Er zit een barcode op het kaartje, daarmee kun je de toegangspoortjes op station Amersfoort openen.

Met de trein
Plan van te voren je heen- en terugreis met de NS Reisplanner en onderweg met de Reisplanner Xtra App. Vertrek op tijd van het festival om je laatste trein of aansluiting te halen! Op sommige trajecten rijden langere treinen om iedereen veilig thuis te brengen, maar er rijden geen extra treinen.

Met de pont 
Het Lexkesveer vaart de hele dag. Tussen 14.00 en 18.00 uur is de pont afgesloten voor auto’s in verband met het defilé. De laatste afvaart van het Lexkesveer naar Zetten gaat om 02.00 uur.

Met de taxi
Er zijn twee taxi opstapplaatsen:
•    Lawickse Allee op het parkeerterrein naast het voormalige van der Kolk pand
•    Walstraat ter hoogte van de Costerweg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief