Ambassadeurs van de Vrijheid bekend

De Ambassadeurs van de Vrijheid 2018 zijn bekend: Ronnie Flex & Deuxperience, Fedde Le Grand en MY BABY komen naar de veertien bevrijdingsfestivals in Nederland. De artiesten komen – dankzij de inzet van Defensie –  in een helikopter aan op de verschillende bevrijdingsfestivals in Nederland. De artiesten vragen rond hun optredens aandacht voor de thema’s vrijheid en onvrijheid.

Ronnie Flex komt op 5 mei naar het bevrijdingsfestival Gelderland. Hij geeft een optreden op het hoofdpodium in Wageningen. “Ik was altijd al geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en onvrijheid. Ik ga daar tijdens mijn optredens ook iets over zeggen. In de praktijk is het best moeilijk om dat aan te kaarten,” aldus Ronnie Flex.

In mini-documentaires worden de artiesten geïnterviewd over wat vrijheid en onvrijheid voor hen betekend. Samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei willen zij bewustwording creëren rondom deze onderwerpen. De documentaires zijn te zien zijn op www.bevrijdingsfestivals.nl.