5voor5: Hoofdpodium

De voorbereidingen voor Bevrijdingsdag Wageningen zijn in volle gang! Vanaf februari maken we iedere week om 5 voor 5 (16:55 uur), minimaal één artiest of band bekend die zal optreden op een van de podia van het Bevrijdingsfestival Gelderland 2018


Let’s go! De aller-allereerste naam voor het Bevrijdingsfestival Gelderland 2018 is niemand minder dan Kraantje Pappie. Mister Crane komt op 5 mei om 17.00 uur ons hoofdpodium rocken en jij kan hierbij zijn!


Waarom specifiek dát tijdstip? Op 5 mei – om 5 minuten voor 5 – staan we met alle Bevrijdingsfestival-bezoekers in het land, bijna één miljoen mensen, 5 minuten stil bij onze vrijheid. Bij het idee dat we in vrijheid een feest kunnen vieren en dat we dat in het hele land aan het doen zijn. Maar ook bij de onvrijheid van anderen op de wereld. Vanaf het hoofdpodium op elk Bevrijdingsfestival word je meegenomen in dit symbolische moment. Doe mee, en zorg dat je om 5 voor 5 bij het hoofdpodium bent.