Informatie

Het festivalterrein van het Bevrijdingsfestival bevindt zich in de binnenstad van Wageningen.


Vervoer

Kom zo veel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of lopend, want de binnenstad is afgesloten tijdens het festival. Het busstation ligt op loopafstand van het Bevrijdingsfestival. Op 5 mei rijden de bussen volgens een uitgebreide dienstregeling. Komt u met het veer? De laatste afvaart van het pontje (Lexkesveer) naar Zetten gaat om 02.00 uur.

 

Op 5 mei naar het Bevrijdingsfestival in Wageningen? Kom met de bus of met de Valleilijntrein! 

 


Bussen

De bussen rijden als op maandag t/m vrijdag. Kijk voor vertrektijden op 9292.nl. Heb je een OV-chipkaart? Die is 5 mei gewoon geldig. Maar, er is ook een speciaal Bevrijdingsdagretour voor de prijs van € 5,-! Geldig op één van de volgende trajecten:

 

•    Station Arnhem – Wageningen busstation v.v. 
•    Station Ede-Wageningen – Wageningen busstation v.v. 
•    Station Tiel – Wageningen busstation v.v.
•    Station Kesteren – Wageningen busstation v.v.
•    Stations Veenendaal De Klomp/Veenendaal Centrum – Wageningen busstation
•    Station Rhenen – Wageningen busstation 

 

Laatste bussen
Om 0.45 uur vertrekken er nog bussen naar Arnhem, Ede-Wageningen, Kesteren, Rhenen, Tiel en Veenendaal.  Je kunt dus vrijwel het hele festival blijven!

 


Let op: de laatste rit van lijn 56 naar Heteren en Driel vertrekt om 19.59 uur. Wil je later op de avond nog naar Heteren of Driel? Reis dan met lijn 352 naar Arnhem en stap daar over op lijn 56. Lijn 352 vertrek 21.51 uur en geeft in Arnhem aansluiting op de laatste rit van lijn 56 naar Driel en Heteren. 

 

Het Bevrijdingsdagretour is te koop als e-ticket op www.ervaarhetov.nl. Betalen doe je met IDeal dus je kunt nog vlak voor vertrek het speciale kaartje kopen!

 

Op de stations Arnhem en Ede-Wageningen zijn er op 5 mei ook nog kaarten op het busstation verkrijgbaar

(Arnhem € 6,- voor een retour en Ede-Wageningen € 5,- voor een retour naar Wageningen).

 

 


Treinen

Met de trein? Ga goed voorbereid op pad! 
Plan van te voren je heen- en terugreis met de NS Reisplanner en onderweg met de Reisplanner Xtra App. 
Ook op 5 mei wordt er op diverse trajecten in het land door ProRail gewerkt aan het spoor. Dit kan betekenen dat je te maken krijgt met omreizen, een vervangende bus of voor de laatste trein eerder terug moet reizen. 

 

Terug naar huis?
Vertrek op tijd van het evenemententerrein om je laatste trein of aansluiting te halen. Niet alle bestemmingen zijn aan het einde van de avond nog per trein bereikbaar. Gok niet op de laatste trein, deze kan erg druk zijn. Je kunt beter een trein eerder nemen. 
Hou rekening met de reistijd van de pendelbus van zo’n 25 minuten. 

 

Op sommige trajecten rijden grotere treinen om iedereen veilig thuis te brengen, maar er rijden geen extra treinen. 

 

Geldig treinkaartje
In de treinen en op de stations kan het drukker zijn dan normaal. Ook bij de kaartautomaten. 
Zorg vast voor voldoende saldo op je OV-chipkaart, ook voor de terugreis. Dat scheelt je tijd. Nog geen OV-chipkaart? Koop dan online een e-ticketWant met een e-ticket sta je nooit in de rij.

 


Retourtje Bevrijdingsdag

Op 5 mei met de bus naar het Bevrijdingsfestival in Wageningen?

Koop dan het speciale Bevrijdingsdagretour voor de prijs van € 5,-! Het vervoersbewijs kun je op verschillende

manieren aanschaffen:

 

•    Vooraf via de website van ErvaarhetOV: Lees hier meer over de actie van Ervaar het OV.
•    Vooraf en op 5 mei via de Syntus app.
•    Op 5 mei bij het tijdelijke verkooppunt van Syntus op station Ede-Wageningen (€5,-) en op de campus van Wageningen Droevendaal

•    Bij Connexxion nog een speciaal retour (€ 6) kopen; in Arnhem bij het kaartverkoopbusje op het busstation, vanuit Leersum of Veenendaal bij de chauffeur van de bus.

 

Parkeren/verkeersmaatregelen

Voor meer informatie over de parkeermogelijkheiden en verkeersmaatregelen vanaf 2 mei verwijzen wij u graag naar de bewonersbrief van de Gemeente Wageningen.  Als u vragen heeft over deze tijdelijke verkeersmaatregelen, kunt u bellen met de servicelijn (0317) 492 466. U kunt bellen op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur. Op donderdag 5 mei en vrijdag 6 mei is de gemeente gesloten. Bij dringende verkeerszaken kunt u (alleen) op 5 mei contact opnemen met de afdeling handhaving (gemeente), tel. (0317) 492 636.

 

5 mei om 10.00 uur stellen Menzis en het Rijn IJsselcollege hun parkeerplaatsen open voor Kika. Bezoekers kunnen daar parkeren tegen een vrijwillige bijdrage. De ingang van beide terreinen is aan de Marijkeweg. Zodra de parkeerterreinen vol zijn, gaat de slagboom dicht. Uitrijden is altijd mogelijk. Het is op loopafstand van het festival en uiteraard is het voor een goed doel.  U kunt een vrijwillige bijdrage doen. Tevens ontvangt u een bon voor een proefles bij Sportschool Enjoy eveneens aan de Marijkeweg. 

 


Taxi's

Er zijn twee opstapplaatsen voor taxi’s: op de Lawickse Allee op het parkeerterrein naast het voormalige van der Kolk pand en op de Walstraat ter hoogte van de Costerweg.

 

18+ bandje

Verwacht je twijfel over je leeftijd? Haal dan een 18+ bandje! Op het Bevrijdingsfestival worden drie stands geplaatst waar jongeren vanaf 18 jaar een bandje kunnen krijgen. Deze stands staan bij het Raadhuisplein, het Plantsoen van de Vrijheid en bij het Hoofdpodium. De jongeren die een bandje om hebben mogen alcohol nuttigen. Als je jonger bent dan 18 jaar, maar wel in bezit bent van alcohol, dan kun je beboet worden. De boete is €45,- voor jongeren tot 16 jaar en €90,- voor 16- en 17-jarigen. Deze boete kun je ook krijgen als het blikje of de fles nog dicht is.

 

Pinnen

Het verschilt per de horeca-stand of er contant of met pin betaald kan worden. Verder zijn er in de binnenstad een aantal pinautomaten te vinden.

 

EHBO

Op de plattegrond staat aangegeven waar de EHBO posten zich bevinden, in geval van problemen of onveilige situaties kunt u zich hier melden.

 

Lost and found 

Bij het schoonmaken van de stad na het Bevrijdingsfestival op 5 mei, treffen onze collega’s van de buitendienst vrij veel (waardevolle) voorwerpen aan. Vanaf dit jaar registreren we deze goederen, vaak met foto, op www.iLost.nl. Dit is een website waarop gevonden en verloren voorwerpen bij elkaar gebracht worden. Op deze website kunt u aangeven wat u bent kwijtgeraakt. De website vergelijkt uw melding met de registraties van gevonden voorwerpen. Als er een ‘match’ is, wordt u via iLost in contact gebracht met degene die uw voorwerp in bewaring heeft. Als u iets gevonden heeft, kunt u dat ook op deze website registreren. Dus bent u iets kwijt of heeft u iets gevonden? Registreer dit dan op www.iLost.nl

 

Toiletten

Voor een bedrag van € 1,- krijgen bezoekers een stempel waarmee u de hele dag onbeperkt gebruik kan maken van de toiletten op het Bevrijdingsevenement Wageningen. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 0,50 euro per dag. Op het evenemententerrein zijn ook toiletten voor mindervalide aanwezig. Deze zijn aangegeven op de plattegrond met een rolstoel-symbool.

 


Overnachtingsmogelijkheden